Ladataan traileria...

Kenen joukoissa seisot Sing-A-Long!

Kenen joukoissa seisot K-3
Kenen joukoissa seisot Sing-A-Long!

Kenen joukoissa seisot on vallankumouksellinen musiikkielokuva 1970-luvun lauluista ja laululiikkeestä. 1970-luvun laululiike tuotti suuren määrän korkeatasoista musiikkia. Elokuvassa kuullaan suuri määrä aikakauden rakastetuimpia lauluja, joista useista on tullut klassikoita. Kaj Chydeniuksen, Eero Ojasen ja Heikki Valpolan sävellykset ovat jääneet kansakunnan tajuntaan, samoin kuin Aulikki Oksasen, Pentti Saaritsan, Matti Rossin ja monen muun sanoitukset.

 

Kenen joukoissa seisot on kertomus 1970-luvun sukupolven taistelusta paremman maailman puolesta. "Oli sellainen viehättävä ajatus, että maailmassa olisi ikään kuin kahva, josta sen voisi muuttaa paremmaksi", kuten nykyinen soitinrakentaja Jyrki Pölkki kiteyttää. Sosialismi näytti mahdollisuudelta tähän. Elokuva kertoo laulujen ja musiikin kautta vallankumouksesta, joka hävittiin. Laulu oli ase tässä taistelussa. Musiikki kommentoi ja vie elokuvaa eteenpäin, siinä tiivistyy ajan ja vallankumouksen henki. Lauluissa kiteytyy myös se mahtipontisuus ja retoriikka, joka välillä oli ilmeisessä ristiriidassa arjen ja todellisuuden kanssa.

 

Ohjaaja Jouko Aaltosen sanoin: Kenen joukoissa seisot on musiikkielokuva. Historiaa yritetään kertoa musiikin kautta ja avulla. Musiikki vangitsee jotain kollektiivista, se vetoaa tunteisiin ja on ilmiönä vahvasti sosiaalinen. Yhtään vallankumousta ei ole tehty pelkästään musiikin avulla, mutta yhtä varmasti ei ole myöskään tehty vallankumousta ilman musiikkia. Siksi halusin yhdistää tässä elokuvassa musiikin, historian ja politiikan.
 
Laululista:
KENEN JOUKOISSA SEISOT
OPPIMISEN YLISTYS
MAAILMAN ÄÄRIIN
EL PUEBLO UNIDO JAMAS SERA VENCIDO
NUORUUSTANGO
RINTA RINNAN
ME HALUAMME ELÄÄ TÄSSÄ MAASSA
TÄMÄ PIENI LAULU ON SINULLE
VAIKKA MÄ VIIKON VALVOISIN
EL PUEBLO UNIDO JAMAS SERA VENCIDO (toisto)
KALLIOLLE KUKKULALLE
ELÄKÖÖN SOSIALISMI
EI, EI EEC:LLE
SOLIDAARISUUS
ALLENDELLE
HÄN OLI SORJA SOTURI
SRUM SRUM
LIEMEEN JOUDUTTIIN
TOVERIT HERÄTKÄÄ
KANSAINVÄLINEN
TUNNETKO VIHOLLISEN
PARTISAANIVALSSI
UKKOSEN LINTU
LAULU TOIVOSTA
LAIVA MERELLÄ
ON JOTAIN MIKÄ YHDISTÄÄ
BUCHENWALDIN HÄLYTYS
LAULU LENINISTÄ
LIITON TYTTÖ
OPPIMISEN YLISTYS
PEDON MERKKI

Kesto: 1h 23min