Ladataan traileria...

Kirsikkapuiden alla

An K-7
Kirsikkapuiden alla

An on punapavuista tehty makea tahna, jota laitetaan japanilaisten pannukakkumaisten dorayakien täytteeksi. Maasta löytyy montaa erilaista pientä dorayaki-kojua, joista yhtä pyörittää elokuvan miespäähenkilö, keski-ikäinen yksineläjä Sentaro. Sentarolle dorayakimyymälä on tapa elättää itsensä menneisyyden erehdysten jälkeen.

 

Innostus täydellisiin dorayakeihin löytyy kuitenkin, kun myymälään vaeltaa 76-vuotias nainen nimeltä Tokue. Tokue on harvasanainen omasta elämästään, mutta tarjoutuu töihin Sentarolle puoli-ilmaiseksi. Tokue paljastuu an-hillomestariksi, ja hänen ansiostaan koju alkaa kukoistaa ja asiakasjono kasvaa. Tokuella on kuitenkin salainen elämä, jonka paljastuminen saa Sentaron miettimään uudelleen palkkaamisen viisautta. Yksi Sentaron kojun vakioasiakkaista on Wakana – vakava, hieman vanhanaikainen koulutyttö, jolla riittää ymmärrystä niin Sentaron kuin Tokuenkin ongelmille.

 

Cannesin vakiovieras Naomi Kawase on aiemmin tehnyt kotiseudulleen Naraan sijoittuvia meditatiivisia elokuvia. Kirsikkapuiden alla meditoi sen sijaan ruoanvalmistuksen parissa. Tokuen an-tahnan salaisuus on hyvin japanilainen filosofia asioiden hitaasta, perusteellisesta tekemisestä. Kirin Kiki Tokuen roolissa ja Masatoshi Nagasen vahva uudelleentuleminen Sentarona kannattelevat kertomuksen vuoden mittaista kaarta kirsikankukista uuteen kevääseen.

Kotisivut Kesto: 1h 53min