Ladataan traileria...

R&A: I Saw the Light

K-12
R&A: I Saw the Light

Brittiläisissä miesnäyttelijöissä ei tällä hetkellä liene kuumempaa nimeä kuin Tom Hiddleston (Yövahti-tv-sarja, Crimson Peak, Thor). Musiikkidraamassa I Saw the Light pehmeä-ääninen Hiddleston muuntuu taiturimaisesti country-legenda Hank Williamsiksi. Nouseva amerikkalaiskyky Elizabeth Olsen näyttelee Williamsin vaimoa ja manageria Audreya.

 

Countryn kuninkaana tunnetun laulaja-lauluntekijä Williamsin hitteihin kuuluvat mm. kappaleet »Move It On Over», »Lovesick Blues», »Hey Good Lookin», »Cold Cold Heart» ja elokuvan nimikappale »I Saw the Light». Marc Abrahamin ohjaama ja käsikirjoittama draama kuvaa laulajan myrskyisää yksityiselämää ja nousua nuoresta alabamalaismuusikosta levy- ja lavatähdeksi.

 

Hiddleston ilmentää Williamsia koko sielullaan ja tarkalla tekniikallaan, hartioiden asennosta laulutapaan. Ilkikurinen charmi ja traagisuus ovat hahmossa läsnä yhtä aikaa: »Everybody has a little darkness in them», sanoo elokuvan Williams, jota ilman ei ehkä olisi monia myöhempiä lauluntekijöitä, kuten Bob Dylania, Johnny Cashia, tai vaikkapa J. Karjalaista, joka on nimennyt Williamsin yhdeksi suosikeistaan.

 

Rankan elämän elänyt laulaja kuoli vain 29-vuotiaana vuonna 1953.

 

Anna Möttölä

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 2h 3min