Ladataan traileria...

R&A: Letters from War (PT)

Cartas da Guerra K-16
R&A: Letters from War (PT)

On vuosi 1971. Nuori sotilaslääkäri António (Miguel Nunes) komennetaan Afrikkaan keskelle turhaa ja veristä taistelua. Portugali käy sotaa hallitsemiensa siirtomaiden itsenäistymistä ajavia sissiliikkeitä vastaan. »Tämä sota tekee meistä kaikista hyönteisiä, jotka käyvät henkiinjäämiskamppailua», António purkaa sydäntään raskaana olevalle vaimolleen Lissaboniin. Mies tallentaa kirjeisiinsä sotimisen tuottamaa tuskaa, mutta toisaalta tekstit hehkuvat lämpöä ja syvää kaipausta kaukana kotimaassa odottavan puolison luo.

 

Ohjaaja Ivo M. Ferreiran toden ja kuvitelman rajamailla häilyvä runollinen draama perustuu kirjailija António Lobo Antunesin vaimolleen Angolan rintamalta lähettämiin kirjeisiin. Berliinin festivaalilla kilpaillut teos on yhdistelmä sotapäiväkirjaa, julkista rakkaudentunnustusta ja poliittista esseetä.

 

Joao Ribeiron taidokas kuvaus vyöryttää valkokankaalle Angolan huikaisevan kauniita maisemia, valon ja varjon leikkiä, sekä tasankoja ja kumpupilviä. Sodan estetisointi, taidokas luontokuvaus yhdistyneenä nuoresta lääkäristä hehkuvaan vahvaan emotionaaliseen lataukseen tuo mieleen Terrence Malickin klassisen sotadraaman Veteen piirretty viiva (1998).

 

Jouni Hokkanen

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 1h 45min