Ladataan traileria...

R&A: Little Men

K-16
R&A: Little Men

»Aikuistumisessa yksi vaikeimmista asioista on ymmärtää, että vanhempasi ovat myös ihmisiä», Brian-isä kertoo Jakelle. Teini-ikäinen, taiteellinen Jake on ystävystynyt sanavalmiin Tonyn kanssa brooklyniläisessä naapurustossa, kun Brian perii talon, jonka alakerrassa Tonyn äiti Leonor pitää pientä vaateliikettä.

 

Gentrifikaatio, alueen keskiluokkaistuminen, on ajamassa pojat erilleen. Perheiden välille tulee pahaa verta, kun Jaken vanhemmat haluaisivat enemmän tuottoa liikehuoneistosta, mutta Leonorilla ei ole varaa korkeampaan vuokraan.

 

Taitavan ohjaaja Ira Sachsin käsissä vastakkainasettelusta ei synny melodraamaa vaan kypsä, inhimillisyyttä korostava tarina. Sachs on ensiluokkainen ihmisten ja New Yorkin kuvaaja, kuten jo edeltäneet Keep the Lights On (R&A, 2012) ja Love is Strange (R&A 2014) ovat osoittaneet.

 

Muun muassa Sundancessa ja Berlinalessa nähty Little Men onnistuu erityisesti hienojen roolisuoritusten ansiosta. Nuoret Theo Taplitz ja Michael Barbieri pelaavat hyvin yhteen erilaisina teinipoikina. Chileläisnäyttelijä Paulina García, joka muistetaan Gloriasta (2013), tekee jälleen viisaan ja monitahoisen suorituksen Leonorina. Greg Kinnearin ja Jennifer Ehlen esittämä Jardineiden pariskunta on juuri sopivan eksyksissä sekä vanhempina että vuokranantajan asemassa, johon he eivät erityisemmin ole hakeutuneet.

 

Marjo Pipinen

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 1h 25min