Ladataan traileria...

R&A: White People (SE)

K-16 Voi aihetuttaa ahdistusta
R&A: White People (SE)

Ruotsi, 2015. Keskellä ei-mitään sijaitsee bunkkeri, jossa ihmisiä on kahta kastia: vartijoita ja vankeja. Alex (Vera Vitali) päätyy sinne kesken kauppareissun, ei todellakaan vapaaehtoisesti. Hän on saanut karkoituspäätöksen ja joutuu odottamaan sen toteenpanoa määrittelemättömän pitkän ajan.

 

Kuria keskuksessa pitää Viktoria (Pernilla August), jota hiostetaan, kun paennutta pikkutyttöä ei ala löytyä. Alex aio jäädä bunkkeriin hautomaan, mutta epäluuloa ruokkivassa ympäristössä on vaikea löytää toveria avuksi pakosuunnitelmaan. Tukea voisi saada Josefilta (Issaka Sawadogo), mutta muiden vartijoiden tapaan hänkin on haluton vaarantamaan asemaansa. Kaiken yllä leijuu sanaton epätoivo.

 

Elokuva pysyttelee allegoriana selittelemättä liikoja kuvaamansa maailman säännönmukaisuuksia. Kyseessä on toinen pitkä elokuva ohjaaja Lisa Aschanille, joka avasi vahvasti esikoisellaan She-Monkeys (R&A 2011). Elokuvia yhdistää hienosti luotu, painostava tunnelma ja äärimmäisen harkittu, tyylikäs kuvailmaisu.

 

August ottaa omakseen roolin kuin roolin, ja Vitali on yksi Ruotsin kiinnostavimmista kasvoista tällä hetkellä. Aina karismaattisella Ville Virtasella on myös lyhyt mutta keskeinen rooli laitoksen enigmaattisena johtajana.

 

-Marjo Pipinen

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 1h 22min