Ladataan traileria...

R&A: The Man from Oran

L'Oranais K-12
R&A: The Man from Oran

Uuden sukupolven arabiohjaajatähdeksi nousua tekevä algerialainen Lyès Salem ei ole valinnut sen pienempää aihetta kuin kotimaansa henkiset juuret: kaiken sen, mitä algerialaiset on laitettu prosessoimaan 1900-luvun jälkipuoliskolla, vallankumouksen aikana ja sen jälkeen. Ja jotta Salem todella saisi näytettyä kykynsä, hän näyttelee ohjaamisen ja käsikirjoittamisen lisäksi The Man from Oranin toisen miespääosan.

 

Elokuva alkaa vuodesta 1956, jolloin Salemin esittämä Djaffar päätyy puolivahingossa juonimaan vallankumousta, jota hänen ystävänsä Hamid (Khaled Benaissa) on suunnitellut jo pidempään. Tästä The Man from Oran jatkaa aina 1980-luvulle asti. Elokuva ei kuitenkaan pyri olemaan kansallinen epookki, vaan pikemminkin realistinen draama yhden valtion synnystä ja sen synnyttäneiden ihmisten suhteista.

 

Paikoin Salem liikahtaa melodraaman puolelle, mutta pääasiassa hän osoittaa selittelemättä ja pitkien dialogien kautta, kuinka Algerian vallankumous on yksi vallankumous muiden joukossa, kuinka Hamid päätyy ministeriksi ja Djaffarista tulee hänen avustajansa, kuinka valta saa ihmisen sekaisin ja kuinka vallankumoussankareidenkin ideaalit hälvenevät, jos oligarkki lahjoo ökyveneillä. (Oskari Onninen)

 

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kotisivut Kesto: 2h 8min