Ladataan traileria...

Timbuktu

K-18
Timbuktu

Helsinki African Film Festivalin tämän vuoden suosituin elokuva palaa yleisön pyynnöstä Kino Sheryliin! Lähes 450 katsojaa kahdella näytöksellä kerännyt elokuvatapaus edustaa harvoin nähtävää afrikkalaista nykyelokuvaa parhaimmillaan. Oscar-ehdokkaaksi noussut Timbuktu nauttii esimerkiksi Rotten Tomatoes -elokuva-arviosivustolla ilmiömäisestä 99% suosiosta.

 

Lähellä uskonnollisten fundamentalistien hallitsemaa Timbuktua, rauhassa dyynien huomassa, asuu Kidane vaimonsa Satiman, tyttärensä Toyan ja perheen paimenen Issanin kanssa. Kaupungissa ihmiset ovat voimattomia ja kärsivät jihadistien terroristihallinnon alaisina. Jihadistit ovat päättäneet kontrolloida ihmisten uskoa kieltämällä heiltä musiikin, naurun, savukkeet ja jopa jalkapallon.

 

Kaupungin naiset ovat vain varjoja entisistä itsestään, mutta siitä huolimatta he yhä vastustavat arvokkaasti terroristihallintoa. Kenttäoikeudet toimeenpanevat Timbuktussa päivittäin traagisia ja järjettömiä tuomioita. Kidane ja hänen perheensä ovat säästyneet kaupungissa vallitsevalta kaaokselta, mutta heidän kohtalonsa muuttuu, kun Kidane tappaa vahingossa kalastaja Amadoun, joka on teurastanut hänen rakkaan lehmänsä. Myös Kidane joutuu kohtaamaan vieraan hallinnon säätämät uudet lait. Katso traileri ja lue lisää.

 

Käsikirjoitus: Abderrahmane Sissako, Kessen Tall
Kuvaus: Sofian El Fani
Leikkaus: Nadia Ben Rachid
Näyttelijät: Ibrahim Ahmed, Abel Jafri, Toulou Kiki, Layla Walet Mohamed, Fatoumata Diawara
Esitysformaatti: Blu-ray

 

Elokuva on Suomessa tarkastamaton. Tästä syystä ikärajaksi on ilmoitettava K-18.

 

Kotisivut Kesto: 1h 40min

Mikäli lipunvarauksessa on ongelmia, ota yhteyttä: kino.sheryl<ät>gmail.com.