Ladataan traileria...

AFF näytös 3: Masculinia

K-18
AFF näytös 3: Masculinia

Let's Curate! (4:37) / Risto-Pekka Blom
The culmination of artistic work is when you are permitted to curate the works of others. Let’s Curate! portrays the narcissistic world of selfies and the act of curating itself.


Yli hilseen (16:00) / Ida Karokoski
1970-80-lukujen vaihde oli aikaa, jolloin punk rantautui Suomeen ja ymmärrettiin, että kuka tahansa saattoi perustaa bändin. Se oli myös aikakausi, jolloin kuka tahansa saattoi perustaa oman lehden, tuttavallisemmin zinen. Niitä perustettiinkin - vuosina 1977-1982 yhteensä jopa tuhat kappaletta. Hilse-pienlehden 17-vuotias perustaja Kimmo Miettinen tuskin osasi aavistaa seurauksia kehottaessaan nuoria harrastelijoita ympäri Suomen kopiokoneiden äärelle. Tämä dokumentti kuvaa Hilse-lehden tarinan.


Of Sheep and Men (6:06) / Iiro Holopainen
Tarina lampaiden yhteiskunnassa elävästä Daavidista, joka eräänä aamuna havahtuu siihen että hän ei ehkä olekaan lammas.


Fively Sensitive (15:16) / Vera Anttila
Lyhyt kokeellinen dokumentti miehestä ja herkkyydestä. Haastateltavana on viisi ihmistä, viisi tarinaa jotka keskustelevat keskenään muureista, tabuista ja kokemuksista miehistä ja miehenä.


A Friend (2:18) / Pekka Sassi
Happy hippie kinetic film. A Friend is a contructive abstract short film about something cold and distant turning into warm and friendly. It’s a kinetic folksong. Hooray to Liz Rhodes and Donovan.


Napoleon ja minä (14:57) / Kari Paananen
Kaksi vanhaa ystävää palaa nuoruutensa elokuvantekoharrastukseen. Yhdeltä filmikelalta löytyy jotakin syvälle unohdettua.


§1 (9:36) / Katja Niemi
A rape victim turning into a survivor: a story of overcoming feelings of worthlessness through therapy and a fight for justice, and eventually finding inner peace.


Copycat (8:17) / Fabian Munsterhjelm
Copycat kertoo 16 vuotiaasta Andersista, joka aloittaa uuden koulun pikkuveljensä Rasmuksen kanssa. Anders yrittää saada uusia ystäviä, mutta Rasmus seuraa häntä joka paikkaan ja yrittää matkia isoveljeään.


Var är Thon? (5:41) / Antti Polojärvi & Einari Paakkanen
Kaikki etsivät Thonia?


Samin elokuva (13:52) / Juho-Pekka Tanskanen
Sami matkusti nuoruudessaan ympäri maailmaa ja talletti kaitafilmeille todellisuutta ympäriltään. Nykyään hän kärsii Alzheimerin taudista, ei muista missä on, ei edes rakkaan vaimonsa kuolleen. Vanhat tapahtumat, ajat ja paikat ovat alkaneet sekoittua ja lopulta keho unohtaa kuinka hengittää. Samin muistot ovat jäljellä enää hänen kuvaamillaan filmeillä – miltä tuntuu unohtaa kokonainen elämä?


Täg me in Tinder (20:21) / -
Hashtag Täg me in Tinder. All the flights are cancelled. Everybody wants to be with somebody.

Kesto: 1h 57min
AFF - Artova Film Festival 2016
9. - 10.9.2016 @ Kino Sheryl
 
Artova Film Festival tuo Arabianrantaan jälleen rentoa festivaalitunnelmaa! Luvassa on upea kattaus monipuolisia elokuvia. 
 
Lyhytelokuvakilpailun kolmessa näytöksessä harhaillaan muistoista kauhun hetkiin, testosteronin huurusta herkkiin mietteisiin ja paukutellaan itsekkyyden henkseleitä paratiisin porteilla. 
 
Koko muu ohjelmisto pyöritetään filmiltä ja sen punaisena lankana kulkee kokeellisen äänen rooli elokuvataiteessa. Fokuksessa ovat Erkki Kurenniemen ja Dziga Vertovin elokuvat.