FAQ

FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Kysyvä ei tieltä eksy! Seuraavassa vastauksia ihmisten mieliä kaihertaneisiin kysymyksiin.

 

► Mikä on Kino Sheryl?

Kino Sheryl on helmikuussa 2015 avattava elokuvateatteri, jonka omistaa Aalto-yliopiston taideopiskelijoiden järjestö TOKYO ry. Teatterissa on 300-paikkainen sali, joka on varustettu sekä digi- että filmiprojektoreilla. Kino Sherylin nimi juontaa juurensa Sheryl Tokyosta, Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden legendaarisesta alter egosta. Kyseessä ei siis ole elokuvakerho tai festivaali, vaan ihkaoikea leffateatteri!

 

► Kuka teatteriin voi tulla?

Vaikka teatteri onkin taideopiskelijoiden omistuksen piirissä, ovat sekä katsojiksi että teatterin taustajoukkoihin tervetulleita aivan kaikki elävän kuvan ystävät!

 

► Missä Kino Sheryl sijaitsee?

Kino Sheryl sijaitsee Helsingin Arabianrannassa samassa rakennuksessa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (Aalto ARTS) kanssa. Tarkemmat saapumisohjeet löydät täältä.

 

► Mistä ja miten Kino Sherylin elokuvalippuja saa ostettua?

Lippuja saa ostettua nettisivuiltamme ja teatterin ylälämpiöstä, joko käteisellä tai kortilla. Smartum-setelit toimivat myös maksuvälineenä.

 

► Paljonko liput maksavat?

Normaalihintaiset liput maksavat arkisin 8€ ja viikonloppuisin 10€. Hinnaston ja alennukset löydät täältä.

 

► Onko teatterin sisäänpääsy esteetön?

Esteetön sisäänkäynti onnistuu Aalto ARTSin pääovilta (Hämeentie 135C). Ovista kun tulee suoraan eteenpäin pitkää käytävää pitkin, pääsee suoraan aulaamme. Pyörätuolipaikat ovat salissa ylimmällä rivillä. Näille paikoille pääsee salin oikeanpuoleisen sisäänkäynnin kautta. Henkilökuntamme avaa tarvittaessa tämän oven.

Hämeentien sisäänkäynnin yhteydessä on myös inva-WC. Sisäänkäyntiaulassa on arkisin vahtimestari, joka voi uttaa porrashissin kanssa. Huomaattehan, että Hämeentien sisäänkäynti on viikonloppuisin auki aina puoli tuntia ennen kutakin näytöstä ja sulkeutuu näytöksen alettua.

 

► Löytyykö teatterista suuhunpantavaa?

Kyllä. Meillä on herkkutiski.

 

► Voiko teatteria vuokrata omaan käyttöön?

Teatterissa on mahdollista järjestää myös yksityisiä kutsuvierasnäytöksiä. Laita sähköpostia (kino.sheryl[at]gmail.com) ja kerro toiveistasi, niin otamme sinuun yhteyttä!

 

► Onko elokuvissa tekstitykset?

Jos elokuva ei ole suomeksi puhuttu, löytyy siitä tekstitys suomeksi. Useat elokuvamme ovat myös tekstitetty på svenska. Suomenkielisiä elokuvia sen sijaan ei olla tekstitetty englanniksi. Tarkat tekstitystiedot löydät ohjelmistostamme kunkin elokuvan kohdalta. Joissakin harvoissa tapauksissa tekstitys saattaa olla englanniksi, jos elokuvaan ei ole teetetty suomenkielista tekstitystä. Näistä poikkeuksista ilmoitetaan ohjelmistossa erikseen.

 

► Onko Kino Sherylin toimintaan mahdollista päästä mukaan?

Kino Sherylillä on oma, tiivis ja iloisa vapaaehtoisten joukkonsa, johon osallistumalla pääsee esimerkiksi markkinoimaan teatteria tai järjestämään sille klubeja ja oheistoimintaa. Helpoin tapa liittyä remmiin on lähettää meille sähköpostia (kino.sheryl[at]gmail.com) tai klikata itsensä mukaan vapaaehtoisten Facebook-ryhmään. Mukaan lähteäkseen ei tarvitse olla ARTSin opiskelija. Uskomme myös siihen, että innostus ja oikea asenne korvaavat tässä kohtaa kokemuksen.