KOSKETTAVAT ELOKUVAT OVAT SUOSIKKEJA VUOSIKYMMENESTÄ TOISEEN

post thumb
Elokuvien Maailma
by Annika/ on 18 Jan 2022

KOSKETTAVAT ELOKUVAT OVAT SUOSIKKEJA VUOSIKYMMENESTÄ TOISEEN

Koskettavat elokuvat ovat niitä kaikista suosituimpia ja palkituimpia elokuvia. Parhaimmat draamaelokuvat herkistävät katsojia vuosikymmenestä toiseen. Useimmiten nämä elokuvat ovat rakkauselokuvia, mutta mukaan mahtuu myös monimutkaisempia juonia. Yksi asia kuitenkin yhdistää niitä kaikkia eli ne vetoavat katsojan tunteisiin ja ihmiset samaistuvat niihin. Tunteisiin vetoaminen on ollut tehokeino elokuvien alkuajoista lähtien. Nykyään tunteikkaita draamaelokuvia tehdään enemmän kuin koskaan.

SUURIEN TUNTEIDEN KOSKETTAVAT ELOKUVAT

Kaikista koskettavimmat elokuvat kertovat usein rakkaudesta ja siihen liittyvistä asioista, kuten menettämisestä ja uudelleen löytämisestä. Näissä elokuvissa usein kuvataan tarinallisin keinoin ihmisen joutumisesta haastavaan tilanteeseen, vaikeasta kamppailusta itsensä ja muiden kanssa, vaikeuksien voittamisesta ja uskosta itseensä sekä lopulta onnellisuuden löytämisestä. Toisaalta koskettavat elokuvat voivat päättyä myös hyvin surullisesti ja jopa traagisesti.

Romanttisia elokuvia on kuvattu elokuvan alkuajoista lähtien. Varmasti yksi romanttisimmista elokuvista on kirjan perusteella tehty filmatisointi ”Tuulen viemää”. Uudemmista superkoskettavista elokuvista voidaan mainita Sleepless in Seattle ja Titanic elokuvat, jotka ovat koskettaneet kaiken ikäisiä. Rankemmista elokuvista voidaan mainita Schindlerin lista ja surullinen mestariteos Green Mile. Eikä voida unohtaa myöskään Forest Gumpia.

ELOKUVIA KAIKEN IKÄISILLE

Tunteisiin vetoavat elokuvat eivät ole vain aikuisten suosiossa, vaan ne myös lapsille on koskettavien teemojen ympärille rakentuvia elokuvia. Monet Disney -elokuvat vetoavat kaiken ikäisiin katsojiin ja siten myös lapsiin. Niissä on kuitenkin aina onnellinen loppu, joka sopiikin lapsille erinomaisen hyvin. Heille suunnatuissa draamaelokuvissa on usein myös jokin sanoma, kuten rohkeuden löytäminen ja pelon voittaminen.