PARHAAT SUOMALAISET ELOKUVAT 2000-LUVULLA

post thumb
Elokuvien Maailma
by Annika/ on 11 Jun 2021

PARHAAT SUOMALAISET ELOKUVAT 2000-LUVULLA

Parhaat suomalaiset elokuvat 2000-luvulla eivät välttämättä tarjoile yllätyksiä, sillä ne ovat nimiä, jotka ovat kaikille tuttuja. Aivan syystäkin selkeästi. Kaikkien aikojen katsotuin suomalainen elokuva on klassikko, Edvin Laineen Tuntematon sotilas vuodelta 1955. Sen on nähnyt arvioiden mukaan noin 2,8 miljoonaa katsojaa. Mikä sitten on tähän mennessä 2000-luvun katsotuin elokuva? Edelleen, Tuntematon sotilas. Tämä versio on vuodelta 2017.

PARHAAT SUOMALAISET ELOKUVAT VETOAVAT SUOMALAISEEN MIELENLAATUUN

Tuli pari muuttujaa, on varmasti suurimmalle osalle melkoisen tuttu fraasi. Sitä viljeli paljon elokuvassa Napapiirin sankarit sen päähenkilö Janne, jota esittää Jussi Vatanen. Kyseinen elokuva onkin niin suosittu, että se nousi vuonna 2010 kaikista katsotuimmaksi elokuvaksi ja poiki kaksikin jatko-osaa itselleen. Mielensäpahoittaja, on myös yksi näistä suurta suosiota nauttivista elokuvista, joita suomalaiset ovat saaneet aikaan.

Suomalaisia elokuvaohjaajia ilahduttaa varmasti se, että vaikka Suomeenkin rantautuu huippu elokuvia huippu näyttelijöillä varustettuna rapakoiden takaa, ovat juuri suomalaiset elokuvat kuitenkin aina meille ne rakkaimmat. Hokemat ja lausahdukset jäävät elämään pitkiksi ajoiksi ihmisten mieliin. Myös suomalaisten tunnettujen henkilöiden elämästä kertovat elokuvat ovat nousseet suosioon ja herättävät aina kiinnostusta.

SUOMALAISET ELOKUVAT OVAT KUIN TEHTY JUURI SUOMALAISILLE

Tuntuuhan se aivan selvälle asialle, että suomalainen tietää mistä suomalainen tykkää. Ja kun tehdään elokuvia, ymmärretään omaa kulttuuriamme ja mikä vetoaa katsojaan ja iskee syvälle. Elokuvia syntyy paljon vuosittain, uusia näyttelijöitä ilmestyy valkokankaille ja tututkin jaksavat ilahduttaa. Samaistuminen elokuvan maailmaan on tärkeää ja siinä onkin varmasti suomalaisen elokuvan taika.